Rozdiel je minimálny… Mám EV6 AWD 239kW 20kWh/100km * 0,45€ od GW = 9€ / 100km. Predtým som mal Sorento AWD 145kW 8,2 l /100 km * OMV 1,405 = 11,52€ / 100km. Sorento 33 000 € a EV6 58000 €. Je pravda, že to nemôžem porovnávať auto/vesmírna loď (zo srandy vždy po poviem takto). Človek potrebuje jazdiť nesmie pozerať na EVčko za vidinou úspory prevádzkových nákladov. Je to vždy o nárokoch, požiadavkách, využiteľnosti (mesačná záťaž = prejdené 100vky km) a potom sa človek rozhodne. Ak niekto dá aj 2000 km/ mes. potrebuje lacné auto, tak najvýhodnejšie je, že si kúpi jazdenku na dlhé cesty diesel a do mesta benzín s automatom. Mám EVčko Kia EV6, lebo cestujem 5000-10000 km /mesačne, potrebujem bezpečne predbiehať z obrovským zrýchlením a na verejných staniciach 200+kW mám cenu v priemere 0,35 € * 20 kWh = 7€/100 km čo v severských štátoch nedá žiaden diesel a nie už z výkonom cez 200 kW. Cena je tam 2€+ za liter. Na IONITY sa pri dobití zdržím podľa potreby 10-20 minút. (do 21 minút nabijem 0-81%)
správa
Pri nahlasovaní tohto príspevku sa vyskytol problém.
Blokovať člena?
Potvrďte, že chcete zablokovať tohto člena.
Už nebudete môcť:
Pozrite si príspevky zablokovaných členov
Spomínajte tohto člena v príspevkoch
Pozvite tohto člena do skupín
Pošlite správu tomuto členovi
Pridajte tohto člena ako spojenie
Vezmite prosím na vedomie:
Táto akcia tiež odstráni tohto člena z vašich spojení a odošle správu správcovi stránky.
Na dokončenie tohto procesu počkajte niekoľko minút.