Ja minulý rok server Chorvátska (Crikvenica) cez Rakúsko a Slovinsko. SR a Rakúsko žiadny problém, veľa a rýchlych nabíjačiek presne podľa potreby. Horšie na tom bolo Chorvátsko, no fungovať sa dalo. Na diaľnici priamo nemali ani jednu nabíjačku, avšak sem tam mali po 1 stojane s 1x CCS blízko od diaľnice. Ale ak by to bolo práve obsadené, tak nie je príliš alternatíva, kde by sa dalo ísť vzhľadom na dojazd pri potrebe dobitia.
Využívali sme ZSEDrive roaming, ale cenovo sa mi prestal páčiť a keď na BeCharge ani nefungoval správne, tak som prešiel na aplikácie konkrétnych prevádzkovateľov (tento rok plánujem Greenway roaming s tým najmenším paušálom mesačným). Chorvátsko bolo trošičku komplikovanejšie, ale nie veľmi. V Chorvátsku sme využívali hlavne Hrvatski Telekom s ich aplikáciou, nabitie cez nich bolo veľmi lacné.
Plány podľa ABRP som zahodil ešte v SR, keď ma to v čase rannej špičky hodilo do centra Trnavy a úplne zbytočne. Odvtedy tú aplikáciu používam iba na orientačný výpočet počtu bodov, inak radšej nie a dôverujem radšej mape priamo v aute. Keď mi klesne baterka na 25% idem na prvý DC bod na integrovanej mape v aute.
Auto bolo Peugeot e2008 s 50 kW baterkou, spravidla sme držali medzi 80-20% nahrubo. Mali sme to auto v tej chvíli prvý deň a prvé nabíjanie v živote bolo už na dovolenkovej trase. Dôvod prečo toto píšem je ten, že o benzínovom aute nemá zmysel uvažovať. S tým autom s ktorým plánujete ísť, to bude úplne bez problémov. Niet sa čoho obávať. A ak sa obávate, dajte si u ZSEDrive program Partner safe a v ňom je poistenie dojazdu na najbližšiu nabíjačku (asi z ich siete). Napriek tomu vám nič nebude brániť v zahraničí použiť aplikáciu miestneho prevádzkovateľa alebo výhodnejší roaming od Greenway. A na druhú stranu, pri tom aute sa možno aj roaming ZSEDrive oplatí, ak využijete nabíjanie vždy na hodinu.
správa
Pri nahlasovaní tohto príspevku sa vyskytol problém.
Blokovať člena?
Potvrďte, že chcete zablokovať tohto člena.
Už nebudete môcť:
Pozrite si príspevky zablokovaných členov
Spomínajte tohto člena v príspevkoch
Pozvite tohto člena do skupín
Pošlite správu tomuto členovi
Pridajte tohto člena ako spojenie
Vezmite prosím na vedomie:
Táto akcia tiež odstráni tohto člena z vašich spojení a odošle správu správcovi stránky.
Na dokončenie tohto procesu počkajte niekoľko minút.