Odpovedať: Skúsenosti s nabíjaním pri ceste na letnú dovolenku zo Slovenska na Jadran

• Lubos

Člen
    11. júna 2024 o 11:57

Ja som mal do min roka Niro20. Na YT evRoadTripsSvk hľadaj Croatia. Mám tam mapové diagnostiky, napr. Punta d’Ostro / Croatia in November with e-Niro MY20. Tam vidno cca čo to prejde. Min rok sme boli pri Makarskej Baška Voda (len to som už nerenderoval).

V hlavnom čase sa treba vyhnúť napr. Vukova Gorica, hlavne späť je tam pretlak a málo stojanov. Pri Splite pri diaľnici sú 2x UFC Petrol. Bolo tam úplne prázdno, ostatní tam majú draho a GW Max za fajn cenu. Nabité auto nám vydržalo celý týždeň v Baška Voda, a ešte sme s tým prešli na Ionity Zadar. Hub bol plný, čakali sme pár min. Ale hlavne to tam brzdili 2 švédi – si tam tlačili na 98-99%. Super že medzi Zadarom a Záhrebom je nové 6x Ionity Gospic. To výrazne pomôže.

S Nirom sa to dá, len treba si vyhradiť čas na nabíjanie. Úplne by som sa neriadil ABRP. Kľudne nabiť radšej viac a keď bude počas cesty napr full Ionity Gospic, potiahnúť na Ionity Zadar. Primárne mať napr. GW max, zálohu Kia Charge alebo ZSE. Príp.ešte apku na molplugee – aspoň nejaké 50tky občas majú.

Teraz ideme s Ioniq6 od Pezinka. Pred vstupom do HR z HU by som využil Ionity Sormas, ale tam bude veľa %SoC, tak asi UFC Ljubeščica, alebo Ionity Záhreb, potom Ionity Gospic/alebo Zadar. A pri Splite ten Petrol.

Nové Ionity Rascane pri Makarskej stojí, ale distribučka zatiaľ nenatiahla prívodný kábel :(. Ale pokiaľ to nedotiahnu teraz do 15.6, tak už to Ionity nemôže v sezóne spustiť.

Neviem ako Niro. Ale Ioniq6/EV6 od posledného updatu zobrazuje na infotainmente v pravej časti stav stojanov. Okrem Waze teda dávam navigovať int.navigáciu na danú nabku. V tom widgete sa dá šipkou prepnúť na tú cieľovú nabíjačku a celý čas mám na očiach obsadenosť. Podvedome vidím aký je tam traffic – či je stále plná, alebo nie. A podľa toho operatívne preplánujem.

ABRP premium tiež zobrazuje stavy stojanov.