Tak skúsim dať moju osobnú skúsenosť z minulého roka z Hyundai Ioniq 28 kWh. Trasa Zlaté Moravce cez Maďarsko – Chorvátsko na ostrov Pag. Maďarsko bezproblémové veľa nabíjačiek UFC väčšinou neobsadené nečakali sme ani raz. Chorvátsko rozdelím na dve časti: 1. Od hraníc z Maďarskom po Záhreb platí to isté čo v Maďarsku 2. od Záhrebu smerom na Juh tu to už bolo väčšie dobrodružstvo nakoľko nabíjačiek bolo pri dialnici málo a to väčšinou jeden stojan CCS/CHademo/Type2 50kW, zopár UFC. Tam sa nám reálne stalo že bola tá jedna konkrétna kde som chcel nabíjať obsadená a tak sme v jednom prípade čakali a v druhom prípade sme išli ešte ďalej. Taktiež si treba dohodnúť v ubytovaní možnosť nabíjania z 230V siete nakoľko by sme inak nemali šancu nabiť tam kde sme boli široko ďaleko žiaden nabíjací bod.
Veľký problém je cena nabíjania aspoň pre nás s malou baterkou je roaming od ZSE nezmysel za 25 € nabijem maximálne 20 kWh, takže minulý rok som používal Charge my Hyundai a bol to povedzme dosť drahé nabíjanie okolo 80 centov ale tento rok sa to výrazne zhoršilo takže mením stratégiu a idem cez Tesla Supercharger v Maďarsku a Ionity v Chrovátsku kde sa mi hodí ich nový program za 11,90 respektívne prvý mesiac akcia 7,99 € a nabíjam za ceny okolo 55 centov čo je luxus a mám istotu vždy minimálne 4 stojany tak tam by to mohlo byť aj bez čakania respektívne s malým čakaním.
Keby mám Konu 64 kWh tak nad tým vôbec nepremýšlam to je luxusná baterka ani by som o benzínovom aute nerozmýšlal. Cez Ionity to dáte až k Makarskej. Sú tam nabíjačky V Maďarsku pri Balatone, potom Sormas, a v Chorvátsku SOP pri Záhreme, Gospic, ďalšia pri Zadare a myslím že aj blízko Makarskej niečo budujú.
správa
Pri nahlasovaní tohto príspevku sa vyskytol problém.
Blokovať člena?
Potvrďte, že chcete zablokovať tohto člena.
Už nebudete môcť:
Pozrite si príspevky zablokovaných členov
Spomínajte tohto člena v príspevkoch
Pozvite tohto člena do skupín
Pošlite správu tomuto členovi
Pridajte tohto člena ako spojenie
Vezmite prosím na vedomie:
Táto akcia tiež odstráni tohto člena z vašich spojení a odošle správu správcovi stránky.
Na dokončenie tohto procesu počkajte niekoľko minút.