Zo zvedavosti na reakciu som napisal vlastnikovi/spravcovi nebytoveho parkovacieho domu Rozadol s citaciou zakona a povinnosti aspon 1 nabijacky od 1.1.2025 a reakcia bola podrazdena, ze sice papier znesie vela (zakon) ale ze urcite nemam nastudovane vsetko. Oboznamil ma aspon o Usmerneni Prezidia Hasickeho a Zachranneho Zboru https://www.bezpecnostvpraxi.sk/odborny-clanok/poziadavky-protipoziarnej-bezpecnosti-v-suvislosti-s-parkovanim-a-nabijanim-elektromobilov-v-stavbach-usmernenie.htm , ktore zakon doplnaju o usmernenia minimalnych technickych poziadaviek s bezpecnostneho hladiska. Splnit minimalne poziadavky protipoziarnej bezpecnosti od HaZZ by vyzadovali investicie radovo v stovkach tis eur a teda z tohto pohladu je to nerealizovatelne a teda spravca moj dopyt uzavrel tak, ze teda ziadne nabijanie sa diat nebude. Zabudol ale dodat to, ze usmernenia od HaZZ maju len odporucaci charakter a nie su zakonom, zakonna je ale je povinnost to EV nabijanie zabezpecit, ktoru sa spravca teda rozhodol ignorovat. Som kazdopadne zvedavy, co sa bude diat po 2025 a ako to bude stat riesit v pripadoch kde spravcovia nebytovych budov budu ignorovat zakon, ten totiz za nesplnenie zakonnej povinnosti v tomto pripade nespecifikuje spravne konanie a pripadnu pokutu. Nechajme sa teda prekvapit.
Prezídium HaZZ z dôvodu potreby akceptácie požiadaviek vyplývajúcich z ustanovení zákona o energetickej hospodárnosti budov pre elektromobilitu, týmto usmernením stanovuje minimálne odporúčacie požiadavky na protipožiarnu bezpečnosť súvisiacu s parkovaním a nabíjaním elektrických vozidiel v stavbách.
správa
Pri nahlasovaní tohto príspevku sa vyskytol problém.
Blokovať člena?
Potvrďte, že chcete zablokovať tohto člena.
Už nebudete môcť:
Pozrite si príspevky zablokovaných členov
Spomínajte tohto člena v príspevkoch
Pozvite tohto člena do skupín
Pošlite správu tomuto členovi
Pridajte tohto člena ako spojenie
Vezmite prosím na vedomie:
Táto akcia tiež odstráni tohto člena z vašich spojení a odošle správu správcovi stránky.
Na dokončenie tohto procesu počkajte niekoľko minút.