Výroba energie cez fotovoltiku 2023
-
Výroba energie cez fotovoltiku 2023
pridané Michal Chabada na 8. januára 2024 o 22:06Pridajte svoje štatistiky za rok 2023 ?
František Plecho odpovedal pred 1 rok, 8 mesiacov 4 Členovia · 9 Odpovede -
9 Odpovede
-
-
Moje od 20.4.2023 (pričom do 12.5.2023 výroba len na priamu spotrebu, potom už aj do siete, ale zápočet do virtuálnej batérie až od 1.7.2023.<div>
Deň inštalácie bol zhodou okolností presne aj dňom nového zuctovacieho obdobia u SSE. Od 1.7.2023 sa ale ešte raz zresetovalo od platnosti virtuálnej batérie. Čísla sú bez ohľadu na to od 20.4.2023 do dnes.
Spotreba 6,8 MW
Výroba 6,5 MW
Priama spotreba zo slnka 2 MW
Do siete poslané 4,5 MW
Zo siete kúpené 4,7 MW
</div>
-
Veľmi dobré čísla, aký výkon máš na streche?
Ja mám zostavu 7 kWp
-
Mám 16x560W=8,96 kWp.
Denná výroba je od 1,70 kW za deň teraz keď je sneh na paneloch (menšia vrstva, vo väčšej bola nula) do 71 kW v dobrom slnečnom dni od mája do augusta. Reálna výroba je zatiaľ u mňa vyššia oproti výpočtom zo stránok
alebo
https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/#PVP
globalsolaratlas.info
The Global Solar Atlas provides a summary of solar power potential and solar resources globally. It is provided by the World Bank Group as a free service to governments, developers and the general public, and allows users to quickly obtain … Pokračovať v čítaní
-
-
-
-
-
Super len spotreba sa mi zdá dosť vysoká. Mate väčší dom komplet na elektriku?
-
Ano, dom 240m2, tepelne cerpadlo, v lete aj chladime. Pri dome mame aj podnikanie – dielnu, kde sa vykuruje klimatizaciou a su tam nejake stroje, tak to tiez urobi svoje.
-
-
-
-
EV pekne navysuje energiu ihned spotrebovanu z FVE, co je fajn. Aspon teda u mna, ked auto vacsinou stoji na dvore a moze sa nabijat aj cez den. Inak to tieklo do siete (VB), takto je to daleko vyssia uspora na PHM.
-