Štatistiky 2024: Výroba elektriny cez fotovoltaiku

• Štatistiky 2024: Výroba elektriny cez fotovoltaiku

pridané Michal Chabada na 3. januára 2025 o 21:14

Podeľte sa o svoje štatistiky v tejto diskusii.

Moja zostava 7 kWp a 24 kWh batéria (v BA), otočená na JUH

Vyrobené 8,41 MWh, spotrebované 8,15 MWh. Nakúpená energia 4,18 MWh zo siete.

Batéria nabitá 3 MWh, vybité 2,77 MWh.

Máme dva elektromobily v domácnosti, zachránili sme 458 stromov a ušetrili 6,67 ton CO2 🙂

Údaje z aplikácie SOLARMAN Smart.

František Plecho odpovedal pred 1 týždňom, 6 dňami 5 Členovia · 4 Odpovede
  • 4 Odpovede
  • Adam Kuvik

Člen
    3. januára 2025 o 21:27

9,9 kWp, okres NMnV, orientácia juh, sklon 15°. Zatiaľ bez batérií (aj tie počas roka pribudnú). Výroba od 2.7.-31.12. 2024. Vyrobené 5463 kWh, spotrebované 2335 kWh, odoslané do VB 3128 kWh. Nákup zo siete 2102 kWh. Okrem domácnosti FVE kŕmi jeden elektromobil.

• Táto odpoveď bola upravená pred 2 týždňami používateľom  Adam Kuvik.
  • Ladislav VARGA

Člen
    4. januára 2025 o 12:18

Zdravím. Mne aplikácia Loxone pri úspore 3.06 tony CO2 píše, že som ušetril “iba” 51 stromov. Preto ma výsledok tej Vašej zarazil a tak som sa opýtal AI. Výsledok je takýto: https://sider.ai/share/635c0f684ec009fc4716d955409bf310

Dosť to lieta hore – dole.

• Theodor Pribulla

Člen
    4. januára 2025 o 17:57

Moja štatistika za minulý rok je mierne ovplyvnená tým, že ma VSD pripojila do rozvodnej siete až v marci. Dovtedy som do siete nedodával. Virtuálnu batériu mám s kapacitou 2MWh. Solárne panely majú 5,2 kWp. Mám dva stringy: JVV (2,8 kWp) a JJZ(2,4 kWp) , sklon strechy 45 stupnov. Menič mám jednofázový 5 kW. V lete som pripojil aj jednofázový inteligentný wallbox (32A, 7,2 kW). Celkovo som vyrobil viac, ako je moja spotreba. FV mi stačí na celú domácnosť aj nabitie dvoch elektromobilov. Prebytok vo virtuálnej batérii bol ešte cca 1,5MWh na konci roka. Teplú vodu aj dokurovanie riešim ďalším stringom s 2.8 kWp (JVV orientácia). Tu výrobu nesledujem ale postačuje celoročne na prípravu TUV.

• František Plecho

Člen
    4. januára 2025 o 19:59

Ja mam 14kwp, orientovane na juho-zapad. Celkom dobry rok, prekvapil ma pomerne vyrovnany vykon maj / jun / august. Krmime velky dom, vykurujeme garaz kde mame podnikanie a nabijame od marca Enyaq.

Akurat teraz mi dosiel objednany Huawei wallbox, takze budem nabijat inteligentne a predpokladam ze sa mi tym zvysi podiel “Consumed” vs “Fed to grid”, kedze bude korigovat nabijaci vykon podla vykonu FVE.

Kazdopadne vyroba FVE je nizka na to co mi treba, takze mam doobjednany dalsi menic do kaskady a idem pridat este string na vychod a juh. Aby som mal dostatok v najviac exponovanych casoch.

Ak chcete odpovedať, prihláste sa.